Burning Demons en Sociaal Theater in Bosch Parade 2022

Burning Demons is gemaakt met deelnemers van Sociaal Theater (Maatschappelijke Opvang Den Bosch); zij zijn ook onderdeel van de performance. Burning Demons werd mede mogelijk gemaakt door Pontmeyer, Cromvoirtse, Inqar en Contrast.

We hebben ze allemaal: weggestopte demonen, verborgen verleidingen. En Burning Demons maakt ze zichtbaar. Op dit driepuntige vlot rijzen ze traag boven alles en iedereen uit, om vervolgens hun angstaanjagende duivelsoog te tonen.

Op dat hoogtepunt ontbrandt de eigenheid bij de geschrokken aanbidders. Hun innerlijke vuur wakkert aan, de flakkerende vlammen verzwelgen hun boze geesten die traag neerzijgen. Rust en kalmte keren weer. De as van de verbrande demonen vormt de vruchtbare grond waarop weer gebouwd kan worden.

Het was druk aan de oevers van de Dommel de afgelopen dagen. Onder een heerlijke zon en een verdwaald regenbuitje, op volle terrassen en afgeladen kademuren, met stil ontzag en luidkeels enthousiasme vierden maar liefst 36.000 bezoekers Bosch Parade 2022. Samen met de tientallen kunstenaars en honderden betrokkenen maakten ze deze negende editie tot een groot succes.

 

 

 

 

5 mei 2021 berichtte wij over de deelname van het Sociaal Theater “MaejStro” aan Bosch Parade in de versie 2021 echter Covid-19 gooide roet in het eten. Het project ging voor even op pauze, maar zeker niet op stop en we zouden terugkomen in 2022. Helaas het mocht niet zo zijn dat spelers van MaejStro konden excelleren in de parade. Wel gaf MaejStro mede vorm aan het project met dit menselijke thema.

 

Onder de 36.000 bezoekers bevonden zich ook bezoekers en medewerkers van MO Den Bosch locatie Het Inloopschip van waaruit het Sociaal Theater is ontstaan.

Zij genoten zichtbaar van de creaties en keerde vrolijk weer huiswaarts.

 

Ook het Sociaal Theater is met MaejStro na Covid weer actief met theaterproducties onder begeleiding van Iris van Rooij. Daarover later meer in “tip van de sluier”